Ova internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. :)

Ukoliko ne promijenite postavke vašeg internet preglednika, podrazumijeva se da se slažete s njihovim korištenjem.

Razumijem

Ured za transfer tehnologije

Ured za transfer tehnologije (UTT) od studenog 2010. godine dio je Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak Sveučilišta u Splitu. Ured ima za cilj povećanje komercijalizacije intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačanja veze između Sveučilišta i gospodarstva. Ured promiče poduzetnički duh studenata i znanstvenika, potiče i pruža podršku prijenosu znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo.

Ured pruža podršku istraživačima u svim fazama implementacije tehnologije: od ideje, pronalaska, procesa zaštite intelektualnog vlasništva, do osnivanja poduzeća i komercijalizacije intelektualnog vlasništva. Aktivnosti Ureda posebno su usmjerene na poticanje poduzetništva temeljenog na znanju i komercijalizaciji znanja i rezultata znanstvenih istraživanja:

  • uspostavljanju i unaprijeđenju suradnje između znanstvene i poslovne zajednice,
  • uspostavljanju kontakata za sudjelovanje u istraživačkim i razvojnim programima,
  • zaštiti i strategiji zaštite intelektualnog vlasništva,
  • izobrazbi istraživača i studenata u poduzetništvu,
  • uspostavljanju kontakta s poslovnim partnerima,
  • stvaranje prilika za internacionalizaciju poslovanja i izlazak na nova tržišta,
  • edukacije s aktualnim i primjenjivim poduzetničkim znanjima,
  • te ostalim pitanjima vezanim uz početak i uspješan tijek poduzetničke aktivnosti.

UTT je osnovan 2007. godine na Odjelu za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a krajem 2008. godine postao je dio Europske poduzetničke mreže (EEN) Hrvatske, kroz koju pomaže tvrtkama i znanstvenicima na području Dalmacije pronaći međunarodne partnere za transfer tehnologije, s ciljem povećanja njihove inovativnosti i konkurentnosti. Od 2011. godine Ured je Prepoznati centar za provedbu Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).