Ova internetska stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. :)

Ukoliko ne promijenite postavke vašeg internet preglednika, podrazumijeva se da se slažete s njihovim korištenjem.

Razumijem

Projekti

Jadranska infrastruktura za transfer tehnologije (TTAdria)

Početkom travnja 2013. godine Sveučilište u Splitu, kao vodeći partner, potpisalo je ugovor za projekt "Technology transfer infrastructure in Croatian Adriatic region - TTAdria" u ukupnoj vrijednosti od 902.000 EUR. Ured za transfer tehnologije aktivno je pripremao projekt od kraja 2010. godine što je rezultiralo uspjehom u ponovljenom drugom SIIF pozivu.

Ideja je da projekt rezultira funkcionalnom mrežom koja će povezivati sve institucije stvaratelje znanja i tehnologija u jadranskoj regiji Hrvatske, kako bi njihov prijenos u gospodarstvo bio što efikasniji.

Enterprise Europe Network (EEN)

Europska poduzetnička mreža pruža potporu i savjet gospodarstvenicima diljem Europe te im pomaže maksimalno iskoristiti mogućnosti Europske Unije i jedinstvenog europskog tržišta. Usluge EEN Mreže specifično su kreirane za male i srednje poduzetnike (MSP) ali su dostupne i poslovnim institucijama, istraživačkim centrima te sveučilištima u cijeloj Europi.

UTT je postao dijelom EEN mreže 2008. godine i nakon uspješnog trogodišnjeg projekta aktivnosti EEN mreže nastavljene su kroz drugi ciklus projekta, a uskoro i treći kroz koji bi EEN mreže trebala preuzeti bitnu ulogu u novim programima financiranja (HORIZON 2020, COSME) Europske komisije.

Za više informacija o EEN mreži posjetite www.een.ec.europa.eu, a za informacije o radu i aktivnostima EEN Hrvatska posjetite www.een.hr.

Razvojno-inovacijski centar za lake metale u Šibeniku

Cilj Razvojno-inovacijskog centra je doprinijeti konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva kroz unaprjeđenje kapaciteta za razvoj tehnoloških inovacija i prijenos znanja u području lakih metala. Centar je osmišljen kao mjesto suradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija, akademske zajednice i gospodarstva koje nudi sadržaje potrebne za razvoj novih aluminijskih proizvoda.

Ured za transfer tehnologije pružati će potporne usluge u prijenosu znanja i tehnologija sa znanstveno-istraživačkih institucija, a partnerskim sudjelovanjem želi se ostvariti što bolja suradnja s gospodarstvom cijele Jadranske regije.

Jačanje znanstveno-poslovne suradnje u području intraoperativne neurofiziologije u Hrvatskoj (CortexSTIM)

Ured za transfer tehnologije sudjeluje kao partner na projektu „Jačanje znanstveno-poslovne suradnje u području intraoperativne neurofiziologije u Hrvatskoj (CortexSTIM)" čiji je nositelj Medicinski fakultet, Sveučilišta u Splitu.

Glavni cilj projekta je priprema i provedba razvojno-istraživačkih (R&D) aktivnosti novih inovativnih intraoperativnih neurofizioloških uređaja koji se koriste tijekom operacija mozga, dok Ured za transfer tehnologije sudjeluje u specifičnim ciljevima širenje znanja i vještina o tehnologiji intraoperativne neurofiziologije putem radionica, treninga i umrežavanja i u specifičnom cilju izrade i optimizacije protokola za prijenos tehnologije intraoperativne neurofiziologije iz primijenjenih istraživanja i razvoja do komercijalnog proizvoda.

Split Innovation Hub Experiment

Ured za transfer tehnologije uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih američkih država i Europske poduzetničke mreže organizira radionice kojima je cilj pokrenuti mlade ljude na kreativno i inovativno razmišljanje i naučiti ih kako prepoznati prave poslovne prilike. Realizaciji projekta doprinijeli su i uspješni mladi poduzetnici i nekolicina poznatih imena hrvatske start up scene koji su svojim iskustvom i savjetima pomogli budućim poduzetnicima. Više informacija i prezentacije sa radionica možete pogledati ovdje.