FAQ

Često postavljana pitanja.

01. Razotkrivanje intelektualnog vlasništva
Popunjavanje obrasca za pred-razotkrivanje intelektualnog vlasništva prvi je korak u zaštiti i komercijalizaciji Vaše intelektualne kreacije. Sve informacije koje nam otkrijete strogo su povjerljive te će se koristiti samo za procjenu Vaše inovacije.

02. Stručna procjena intelektualnog vlasništva
Pred-razotkrivanjem ste nam dali osnovne informacije koju su potrebne za stručnu procjenu tehničkog i komercijalnog potencijala istraživačkih rezultata i kreiranje strategije zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom te pronalazak strateških partnera.

03. Zaštita intelektualnog vlasništva ili pronalazak partnera
Kako bi se moglo komercijalno iskorištavati intelektualnu kreaciju potrebno ju je prvo zaštiti, a potom pronaći zainteresirane partnere. Osim što pružamo potporu u svim fazama zaštite intelektualnog vlasništva, savjetujemo i u drugim fazama transfera tehnologije, posebno pronalasku partnera i sklapanju ugovora.

04. Follow-up​
Naravno, naša suradnja ne završava jednom kada izađete iz naših prostorija. Tu smo za Vas i nakon implementacije planiranih aktivnosti, pratit ćemo Vaš rad, i biti Vam dostupni za sva pitanja i savjete.

Osim što Ured za transfer tehnologije pruža savjetuje i pruža potporu u pitanjima intelektualnog vlasništva i transfera tehnologija, pruža podršku i promiče sudjelovanje u europskim projektima istraživanja i razvoja, te na međunarodnoj razini promiče istraživačko-razvojni potencijal Sveučilišta. Jedan od način za međunarodnu promociju i pronalazak partnera za prijavljivanje europskih projekata je Europska poduzetnička mreža (EEN).

Europska poduzetnička mreža sastavljena je od gotovo 600 partnerskih organizacija i institucija, pruža odlične kontakte i poveznice u 54 zemlje te povezuje preko 3.000 stručnjaka s područja poduzetništva, inovacija i transfera tehnologije s ciljem promidžbe konkurentnosti i inovacija na lokalnoj i europskoj razini pa i šire.

Proces pri kojem se izum ili intelektualno vlasništvo, proizašlo iz znanstvenih istraživanja, zaštičuje, procjenjuje se njegova komercijalna vrijednost te se licencira gospodarstvu koje ga stavlja na tržište. Transfer tehnologije shvaća se kao komercijalizacija izuma koji je nastao kao rezultat istraživačkog rada.

Sveučilište u Splitu

Ruđera Boškovića 31, 21000 Split, Hrvatska

Sveučilišna knjižnica, 4. kat

Jednostavno – javite nam se! Ured za transfer tehnologije mjesto je povezivanja znanosti i gospodarstva i najbolje polazište za pronalaženje partnera u gospodarstvu koji imaju potrebu za znanjem i istraživačko-analitičkim kapacitetom Sveučilišta.

Proces izlaska na nova tržišta ovisi o velikom broju faktora koji mogu produžiti trajanje procesa, ali ono što sa sigurnosti možemo reći je da je izlazak na nova tržišta puno lakši i brži uz kompetentnog i pouzdanog partnera. Uz našu bazu poslovne i tehnološke suradnje putem Europske poduzetničke mreže koja sadrži tisuće profila tvrtki zainteresiranih za suradnju, možete sklopiti partnerstva i započeti svoj izlazak na nova tržišta uz samo nekoliko klikova. Tu smo za Vas kako bismo Vas savjetovali i pomogli Vam od prvog kontakta pa do sklapanja posla.

Uspostavljanje i unaprjeđenje suradnje između znanstvene i poslovne zajednice kao i pronalaženje strateških partnera za suradnju sa Sveučilištem ključni su koraci u procesu komercijalizacije znanja i rezultata znanstvenih istraživanja. Naša baza poslovne i tehnološke suradnje putem Europske poduzetničke mreže sadrži tisuće profila tvrtki zainteresiranih za suradnju. Tu smo za Vas kako bismo Vas savjetovali i pomogli Vam od prvog kontakta pa do sklapanja posla.