O nama

Ured za transfer tehnologije mjesto je povezivanja znanosti i gospodarstva i najbolje polazište za pronalaženje partnera u gospodarstvu koji imaju potrebu za znanjem i istraživačko-analitičkim kapacitetom Sveučilišta.

Ured za transfer tehnologije (UTT) više od desetljeća djeluje kao dio Sveučilišta u Splitu te je svojim radom i podrškom pomogao preko 360 projekata i pridobio više od 1000 zadovoljnih korisnika. UTT je mjesto spajanja znanja i iskustva, i savršen početak vašeg putovanja ka uspjehu.

Ured djeluje s ciljem povećanja komercijalizacije intelektualnog vlasništva Sveučilišta te jačanja veze između Sveučilišta i gospodarstva. Svojim djelovanjem promiče inovacijsku kulturu i poduzetnički duh studenata i znanstvenika, savjetuje i pruža podršku u prijenosu znanja i rezultata istraživanja sa Sveučilišta na gospodarstvo s ciljem rješavanja društvenih izazova i povećanja gospodarske konkurentnosti.

Aktivnosti Ureda

Usmjereni smo na poticanje poduzetništva temeljenog na znanju i komercijalizaciji znanja i rezultata znanstvenih istraživanja:

  • uspostavljanju i unaprijeđenju suradnje između znanstvene i poslovne zajednice,
  • uspostavljanju kontakata za sudjelovanje u istraživačkim i razvojnim programima,
  • zaštiti i strategiji zaštite intelektualnog vlasništva,
  • izobrazbi istraživača i studenata u poduzetništvu,
  • uspostavljanju kontakta s poslovnim partnerima,
  • stvaranje prilika za internacionalizaciju poslovanja i izlazak na nova tržišta,
  • edukacije s aktualnim i primjenjivim poduzetničkim znanjima,
  • te ostalim pitanjima vezanim uz početak i uspješan tijek poduzetničke aktivnosti.
13+

godina

500+

savjetovanja i projekata

3000+

sudionika na događanjima

Povijest

Ured za transfer tehnologije (UTT) je osnovan 2007. godine na Odjelu za fiziku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, a krajem 2008. godine postao je dio Europske poduzetničke mreže (EEN) Hrvatske, kroz koju pomaže tvrtkama i znanstvenicima na području Dalmacije pronaći međunarodne partnere za transfer tehnologije, s ciljem povećanja njihove inovativnosti i konkurentnosti. Od studenog 2010. godine dio je Centra za znanstveno-tehnologijski razvitak Sveučilišta u Splitu, a od 2011. godine Ured je Prepoznati centar za provedbu Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Pronađite nas

Sveučilište u Splitu

Ruđera Boškovića 31, 21000 Split, Hrvatska

Sveučilišna knjižnica, 4. kat