Predstavljena platforma FINNO na LEAP Summitu u Zagrebu

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Na LEAP Summitu 12. svibnja 2022. u 12:30 na pozornici Ideas & Tech powered by EEN predstavljena je FINNO platforma razvijena u sklopu Europske poduzetničke mreže (EEN). Platformu je prisutnima predstavio Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu. 

Platforma FINNO – Access2Finance and Innovation Platform – nova je regionalna platforma koja nudi informacije o dostupnim financijskim instrumentima i podršci za inovacije malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Platforma je razvijena u okviru  EEN-a i na inicijativu sedam EEN konzorcija iz šest država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije. Cilj joj je daljnje jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji poboljšanjem njihovog pristupa financiranju i fokusiranjem na inovativni proces od poslovnih ideja do komercijalnog uspjeha na međunarodnim tržištima.

Obzirom na brojne financijske i inovacijske potpore kojima MSP-evi mogu pristupiti kroz različite EU programe i institucije, FINNO na jednom mjestu okuplja stručnjake različitih ekspertiza iz različitih dijelova regije, a koji posjeduju dugogodišnje iskustvo rada s MSP-evima i informacije o relevantnim i dostupnim mogućnostima financiranja. Kroz platformu, svi MSP-evi imaju mogućnost odabrati željenog stručnjaka ovisno o potrebama poslovanja i dogovoriti sastanak u slobodnom terminu za besplatno savjetovanje.

Imajući na umu da postoje razne vrste financijske i inovacijske potpore koju MSP-ima pružaju različiti EU programi i institucije, FINNO nudi informacije o svim relevantnim i dostupnim mogućnostima financiranja i inovacija koje bi mogle odgovarati određenom poslovanju. Osim informativnog karaktera, platforma okuplja MSP-ove i financijske institucije uključene u određene EU programe, ali također povezuje i međunarodne dionike inovacija koji bi mogli pomoći MSP-ima u jugoistočnoj Europi da dalje razvijaju svoje poslovanje i savjetodavnim uslugama koje pružaju međunarodne financijske institucije uključene u ovaj program. 


Posjetite platformu i jednostavno organizirajte online sastanak na: https://www.finnosee.eu/

Poziv na događanje “FINNOvation meetEENg”

FINNOvation meetEENg je online b2b događanje za povezivanje inovativnih tvrtki koji organiziraju savjetnici najveće mreže podrške malim i srednjim poduzećima, Enterprise Europe Network – EEN.