Prvi podcast ciklusa Inovacije i kava – doznajte više o važnosti patenata

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

U srijedu, 28. rujna, u caffe baru TINEL, u sklopu ciklusa Inovacije i kava, posjetila nas je britanska patentna zastupnica Esmé Swindells i podijelila svoje znanje uz kavu i grickalice. Odaziv i atmosfera su bili odlični, a naša prva gošća ciklusa uspjela je na zanimljiv način prisutnima približiti tematiku. Podijelila je i neke od najzanimljivijih studija slučaja, savjete i odgovorila na pitanje kada se obratiti patentnom zastupniku. Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije i IPR Helpdesk Ambasador, prisutnima je ukratko predstavio mogućnosti koje IPR Helpdesk nudi za njihova poslovanja.

Kako nam je bilo i o čemu smo pričali možete doznati u podcastu kojeg smo snimili tijekom druženja:

Inovacije i Kava
Inovacije i Kava
Kava s Esmé Swindells: Patenti i inovacije
/

Esmé Swindells je europska patentna zastupnica s dugogodišnjim iskustvom, koja blisko surađuje s tvrtkama kako bi osigurala da je njihova strategija upravljanja intelektualnim vlasništvom usklađena s njihovim komercijalnim ciljevima i maksimizirala vrijednost njihove imovine i cjelokupnog poslovanja. Esmé trenutno radi u odvjetničkoj tvrtki Potter Clarkson te provodi godinu dana putujući i radeći iz različitih dijelova svijeta te je trenutno u Splitu.

Ciklus radionica i edukacija Inovacije i kava organizira Odjel za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom i kao dio IPR Helpdesk programa s ciljem podizanja svijesti o važnosti intelektualnog vlasništva za poslovanje i inovacije. Događanja će obuhvatiti različite teme i formate, prilagođene za poduzetnike i znanstvenike, ali i studente i širu publiku u neformalnom okruženju ‘uz kavu’ u kafiću, a sva događanja će biti snimljena u obliku podcasta za sve zainteresirane koji su spriječeni sudjelovati uživo.