Održano predstavljanje javnog poziva ‘Dokazivanje inovativnog koncepta’ za istraživače i poduzetnike

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Pred punom dvoranom na FESB-u, 15. rujna, Ivana Vuka, voditeljica Ureda za transfer tehnologije, održala je predstavljanje javnog poziva ‘Dokazivanje inovativnog koncepta’. Prisutni istraživači i poduzetnici upoznati su s općim pravilima i uvjetima poziva, te su dani odgovori na mnoga pitanja i smjernice za prijavu projekata. Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije i IPR Helpdesk Ambasador, također je prisutnima ukratko predstavio mogućnosti koje IPR Helpdesk nudi za njihove projekte i poslovanja.

Podsjećamo, Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava mikro, malim i srednjim poduzećima te znanstvenim organizacijama za sufinanciranje predkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije.

Iznos bespovratnih sredstava je minimalno 200.000,00 kn do maksimalno 500.000,00 kn (intenzitet potpore za znanstveno-istraživačke institucije je 100% prihvatljivih troškova). Krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je 30. studenoga 2022. godine. Više informacija o pozivu možete pronaći i na poveznici.

Ured za transfer tehnologije je jedan od odabranih Prepoznatih centara za provedbu programa PoC te je, u slučaju kada je prijavitelj znanstvena organizacija, obvezni partner na projektu zadužen za aktivnosti upravljanja inovacijskim ciklusom i podršku komercijalizaciji rezultata projekta. Za prijavitelje koji su tvrtke ove aktivnosti su prihvatljiv trošak u provedbi te se za dogovor oko potreba i što boljeg formiranja usluga koje vam UTT može pružiti slobodno javite na mail: info@utt.unist.hr