BOWI – održana dvodnevna radionica s ciljem međunarodne suradnje europskih digitalnih inovacijskih centara

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

U sklopu projekta „Boosting Widening Digital Innovation Hubs“, ili skraćeno BOWI, dana 7. i 8. srpnja 2022. je održana dvodnevna radionica na temu uspostave međunarodne suradnje digitalnih inovacijskih centara na europskoj razini. Radionicu su predvodili predavači iz finskog istraživačkog instituta VTT i nizozemske organizacije za primijenjena znanstvena istraživanja TNO, dok se sama radionica fokusirala na podizanje svijesti o prednostima javno-privatnog partnerstva u funkcioniranju digitalnih inovacijskih centara te kreiranju europskih koridora suradnje s inozemnim kolegama. 

Na radionici su bile prisutne i hrvatske tvrtke Komplet Sistem, Omolab Komunikacije i Špica Sustavi koji su započeli s provedbom svojih eksperimenata financiranih iz projekta.

Sveučilište u Splitu, zajedno s partnerima, sudjeluje u BOWI projektu putem digitalnog inovacijskog centra Bluedih te znanstvenici s raznih sastavnica Sveučilišta, u suradnji s tvrtkama, sudjeluju u realizaciji tehnoloških eksperimenta s ciljem unaprjeđenja proizvoda i poslovnih procesa primjenom digitalnih tehnologija poput umjetne inteligencije i interneta stvari.