Otvoren poziv „Dokazivanje inovativnog koncepta – PoC“ za financiranje inovacija u najranijoj fazi istraživanja

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je poziv za dodjelu bespovratnih sredstava mikro, malim i srednjim poduzećima te znanstvenim organizacijama za sufinanciranje predkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije. Novost u odnosu na prethodne pozive je da su znanstveno-istraživačke institucije ponovno prihvatljivi prijavitelji projekata. 

Ured za transfer tehnologije je jedan od odabranih Prepoznatih centara za provedbu programa PoC te je, u slučaju kada je prijavitelj znanstvena organizacija, obvezni partner zadužen za aktivnosti upravljanja inovacijskim ciklusom i podršku komercijalizaciji rezultata projekta. Prijavitelji koji su poduzeća projekt provode samostalno. 

Iznos bespovratnih sredstava je min 200.000,00 kn do max 500.000,00 kn (intenzitet potpore za znanstveno-istraživačke institucije je 100% prihvatljivih troškova).

UTT će tijekom rujna organizirati radionicu za sve zainteresirane prijavitelje, a za sva pitanja možete nam se javiti i mailom na: ivana.vuka@unist.hr

Dostava projektnih prijedloga dopuštena je najranije od 1. rujna 2022. godine, a krajnji rok je 30. studenoga 2022. godine. Više informacija o pozivu, pronađite na poveznici.