Clusters meet Regions – dvodnevna međunarodna konferencija u Zagrebu 29. i 30. studenog 2022

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

U sklopu međunarodne dvodnevne konferencije na Zagrebačkom Velesajmu, 29. i 30. studenog 2022., održat će se i radionica Clusters meet Regions.

Ova radionica održat će se u organizaciji Europske platforme za suradnju klastera (ECCP) kako bi se olakšala provedba dobrih praksi u kojima klasteri mogu aktivno utjecati na promjene u regionalnim gospodarstvima i biti pokretači gospodarske tranzicije te stvarati i promicati suradnju između klastera i regionalnih dionika za industrijski razvoj regija.

Radionica Clusters meet Regions u Hrvatskoj bit će četvrta od 15 radionica održanih između 2022. i 2023., a fokus će biti na uključenosti klastera u regionalno gospodarsko upravljanje te osmišljavanje i provedbu politika na regionalnoj razini. Na radionici će biti prisutni sudionici različitih sektora poput zdravstva, socijalne skrbi, obrane, kulture, digitalne tehnologije i turizma, a klasteri će imati priliku predstaviti sebe i svoje prijedloge suradnje u svrhu traženja novih partnera za umrežavanje.

Više informacija o Clusters meet Regions možete pronaći na poveznici.