Drugi podcast Inovacije i kava – saznajte zašto je bitno razmišljati o intelektualnom vlasništvu od početka

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

U srijedu, 26. listopada, u caffe baru Sveučilišna knjižnica, u sklopu ciklusa Inovacije i kava, posjetio nas je splitski poduzetnik i komunikolog Petar Reić iz Omoguru-a i podijelio svoje znanje uz kavu i slastice. Odaziv i atmosfera su bili odlični, a naš drugi gost je s prisutnima objasnio prednosti razmišljanja o intelektualnom vlasništvu od samih početaka, kako patentiranje može pomoći poslovanju, a potaknuta je i zanimljiva rasprava. Uz to, Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije i IPR Helpdesk Ambasador, prisutnima je ukratko predstavio mogućnosti koje IPR Helpdesk nudi za njihova poslovanja.

Kako nam je bilo i o čemu smo pričali možete doznati u podcastu kojeg smo snimili tijekom druženja:

Inovacije i Kava
Inovacije i Kava
Kava s Petrom Reićem: Intelektualno vlasništvo kao poslovni model
/

Petar Reić, komunikolog i osnivač laboratorija za vizualnu komunikaciju OmoLab i startupa Omoguru kroz koji razvija alate koji olakšavaju i poboljšavaju čitanje osobama s teškoćama čitanja. Omoguru mobilnu aplikaciju za čitanje koristi više od 20.000 ljudi koji su preko nje pročitali više od 450.000 stranica. OmoLab s partnerima testira digitalne školske sadržaje za CARNet, a s partnerima iz Velike Britanije, Španjolske, Norveške i Rumunjske rade na standardizaciji i unaprjeđenju detekcije disleksije na području EU-a.

Ciklus radionica i edukacija Inovacije i kava organizira Odjel za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom i kao dio IPR Helpdesk programa s ciljem podizanja svijesti o važnosti intelektualnog vlasništva za poslovanje i inovacije. Cilj događanja je obuhvatiti različite teme prilagođene za poduzetnike i znanstvenike, ali i studente i širu publiku u neformalnom okruženju ‘uz kavu’ u kafiću.