One-stop-shop za pristup financiranju i podršci inovacijama za MSP-eve

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nova platforma FINNO, razvijena u okviru Europske poduzetničke mreže, nudi informacije o financijskim instrumentima i podršku za inovacije malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Platforma je nastala s ciljem razvoja MSP-ova u regiji kroz besplatne savjetodavne usluge o mogućim izvorima financiranja te komercijalizaciji njihovih poslovnih ideja i inovacija. Nastala je na inicijativu sedam EEN konzorcija iz šest država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Slovenije.

Obzirom na brojne financijske i inovacijske potpore kojima MSP-evi mogu pristupiti kroz različite EU programe i institucije, FINNO na jednom mjestu okuplja stručnjake različitih ekspertiza iz različitih dijelova regije, a koji posjeduju dugogodišnje iskustvo rada s MSP-evima i informacije o relevantnim i dostupnim mogućnostima financiranja. Kroz platformu, svi MSP-evi imaju mogućnost odabrati željenog stručnjaka ovisno o potrebama poslovanja i dogovoriti sastanak u slobodnom terminu za besplatno savjetovanje.

U okviru manifestacije „Prilike za projekte, umrežavanje i prikupljanje informacija” na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, 6. travnja 2022. godine, sve o platformi i njenim funkcijama javnosti će predstaviti Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu. U sklopu manifestacije bit će organizirani i B2B sastanci za sve zainteresirane.

Sudjelovanje u konferenciji i B2B sastancima je besplatno, uz prethodnu prijavu putem poveznice događanja.

Poziv na događanje “FINNOvation meetEENg”

FINNOvation meetEENg je online b2b događanje za povezivanje inovativnih tvrtki koji organiziraju savjetnici najveće mreže podrške malim i srednjim poduzećima, Enterprise Europe Network – EEN.