Uspješno predstavljena nova studentska inicijativa Spark* Split

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

U četvrtak, 24. ožujka 2022., u prostorima PICS predinkubatora uspješno je održano predstavljanje nove studentske inicijative Spark* Split na Sveučilištu u Splitu. Ovaj maleni, ali jaki tim sastoji se od sedam studenata Sveučilišta u Splitu – Sare Lucije Dragičević, Josipe Dilber, Antonele Šarić, Lee Hraste, Korine Kaštela te Ive Ivone Šantić sa Ekonomskog fakulteta i Mihaele Kotarac s Medicinskog fakulteta u Splitu. Na događanju su se pridružili i studenti Sparka* NTNU iz Norveške.

Odaziv studenata je bio odličan, a punoj dvorani ukratko je predstavljena nova splitska studentska inicijativa. Nakon toga, norveški studenti ukratko su pokazali kako već dugi niz godina Spark* NTNU djeluje u Norveškoj te predstavili neke poznate primjere studentskih poduzetničkih ideja, poput Kahoota i ReMarkable, koji su bili mentorirani od strane Spark* studenata. Nakon toga, prošlo se kroz neke kreativne načine generiranja ideja i odgovorilo na pitanje kakav je to dobar mentor. Za kraj prvog dijela događanja, studentice Antonela i Mihaela su ispričale svoje priče o tome zašto su odlučile postati Spark* mentori. Nakon kratke pauze, u sklopu drugog dijela, norveške studentice prikazale su još neke pozitivne primjere studentskih start-upa koji se bave tematikom mora.

Posebnost inicijative Spark* Split stoji u tome što studenti kroz opušten i fleksibilan način pomažu drugim studentima u oblikovanju studentskih poduzetničkih ideja i projekata. Spark* je mjesto za sve studente koji imaju poduzetničku ideju, koliko god bila mala ili ‘’luda’’, kao i za sve studente koji svojim znanjem žele pomagati drugim studentima i zajedno s njima kreirati nove mogućnosti i prilike. Kao Spark* mentor upoznajete puno strastvenih i ambicioznih studenata od kojih možete učiti, dok kao mentorirani student dobivate podršku u poduzimanju radnji koje će vašu ideju odvesti dalje – rekla je Josipa Dilber, studentica Ekonomskog fakulteta i Spark* Split mentorica.

Spark* Split trenutno je otvoren za nove studentske ideje, kao i za nove mentore koji će s vremenom nastaviti provoditi ovu studentsku inicijativu. Svi zainteresirani studenti mogu im se obratiti na njihovim profilima na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Spark* Split inicijativa uspostavljena je u okviru projekta CHIC (Creating Holistic Innovation Capacity), financiranog iz Europskog instituta za inovacije i tehnologiju, po uzoru na Norveško sveučilište za znanost i tehnologiju (NTNU) koje ovu aktivnost uspješno provodi duži niz godina.