Kreirajte budućnost fleksibilnog pakiranja uz Aluflexpack Inovacijski izazov #3

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Nakon pozitivnog iskustva s prva dva izdanja, Aluflexpack Grupa organizira treći po redu Innovation Challenge usmjeren na primjenu naprednih tehnologija i održivih metoda za transformaciju industrije pakiranja.

Aluflexpack Grupa je jedan od vodećih globalnih proizvođača pakiranja za robu široke potrošnje i farmaceutske proizvode. Grupacija trenutno posluje na 15 lokacija širom Europe, a u svom poslovanju primjenjuje princip minimizacije negativnog utjecaja na okoliš kroz održivi rast.

Innovation Challenge je inicijativa namijenjena startupovima , znanstvenicima i istraživačkim institutima s postojećim istraživačkim projektima iz područja dekarbonizacije, pakiranja, Industrije 5.0, inovacija i istraživanja.

Područja u kojima možete sudjelovati sa svojim rješenjima obuhvaćaju:

  • Dekarbonizaciju (smanjenje proizvodnog ugljičnog otiska i korporativnog ugljičnog otiska)
  • Cirkularnu ambalažu (reciklabilnost, reciklirane komponente i  pametna ambalaža)
  • Industriju 5.0 (umjetna inteligencija, automatizacija, digitalizacija i uslužno pakiranje)

Proces sudjelovanja se sastoji od sljedećih koraka:

2. Evaluacija prijava: od 1. do 3. srpnja

1. Predaja projektnih ideja: prijave se zaprimaju putem online platforme do 24. lipnja.
2. Evaluacija prijava: od 1. do 3. srpnja
3. Virtualno predstavljanje: deset najboljih timova imat će priliku predstaviti svoje ideje putem virtualnog predstavljanja koje će se održati 11. srpnja.
4. Bootcamp: Pet najboljih timova bit će pozvano na Bootcamp u Beč (od 10. do 12. rujna) gdje će imati priliku raditi s predstavnicima Aluflexpack-a.
5. Završno predstavljanje (3. listopada): pet najboljih timova svoja rješenja će imati priliku predstaviti svoja rješenja Upravi Aluflexpack-a.

Za sudionike koji se kvalificiraju za Bootcamp, troškove puta i smještaja za dvoje sudionika financirat će organizatori.

Dodatne informacije o izazovu možete pronaći na službenoj stranici Aluflexpack Group.