Transformirajte svoje poslovanje s ADMA TranS4MErs: Iskoristite Potencijal Digitalne Transformacije!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Sveučilište u Splitu partner je u europskom projektu ADMA TranS4MERs, koji je koncipiran na način  da pomogne malim i srednjim poduzećima u proizvodnji da se razviju u „Tvornice budućnosti“. Projekt na dinamičan način pristupa digitalnoj transformaciji, omogućujući SME-ovima pristup vrhunskim uslugama te mreži stručnjaka i mentora.

U projektu je trenutno otvoren poziv za digitalne vaučere u vrijednosti do 5000 eura namijenjene tvrtkama koje djeluju u proizvodnom sektoru s ciljem stvaranja konkurentnih “tvornica budućnosti“.

Vaučeri služe za angažiranje stručnjaka koji će tvrtkama pružiti podršku u procesu digitalne transformacije, što uključuje procjenu digitalne zrelosti, razvoj plana digitalne transformacije te pristup uslugama i alatima koji omogućuju bržu realizaciju plana digitalne transformacije.

Sva mala i srednja poduzeća, prema definiciji Europske komisije koja djeluju u sektoru napredne proizvodnje, mogu se prijaviti na poziv.

Prijave se obrađuju po principu „first come first serve“, a sam proces pružanja podrške digitalnoj transformaciji i dodjela vaučera provodi se kroz sljedeće korake:

SCAN – nakon registracije, pristupate procesu procjene digitalne zrelosti u 7 područja („Advanced Manufacturing Technologies; Digital Factory; ECO Factory; End-to-end Customer focused Engineering; Human Centred Organisation; Smart Manufacturing; Value Chain Oriented Open Factory”). Ovo je preduvjet za iduću fazu (DESIGN).

DESIGN – povezujete se sa stručnjakom i dodjeljuje vam se jedan vaučer u vrijednosti od 8 sati rada sa stručnjakom za razvoj plana digitalne transformacije. Rok za prijavu za ovu fazu je 5. lipnja 2024. godine.

REVAMP – dodjeljuje vam se do 10 tokena u vrijednosti do 5,000 EUR za pristup uslugama koje pomažu bržoj realizaciji digitalne transformacije.

Prijave za digitalni vaučer za angažiranje stručnjaka traju do 5. lipnja 2024. godine, a Sveučilište u Splitu, kao Vaš partner i Trans4MEr u projektu, pružit će podršku kroz sve faze prijave i osigurati vam pristup uslugama inozemnih stručnjaka.

Više informacija o samom natječaju možete pronaći ovdje, a u slučaju da ste zainteresirani za sudjelovanje u projektu, možete se obratiti Odjelu za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu putem maila proje@unist.hr.

Više o projektu ADMA TranS4Mers možete pronaći na poveznici.