Postanite mentor za poduzetnike diljem Hrvatske: Otvoren javni poziv za prijavu u uspostavu i testiranje mentorskih mreža u sklopu projekta Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

HAMAG-BICRO poziva sve zainteresirane kandidate koji ispunjavaju kriterije poziva za prijavu u testiranje mentorskih mreža BOND 2 kako bi postali mentori te na taj način pomogli u testiranju usluge mentorske podrške poduzetnicima i poduzetničkim potpornim institucijama iz cijele Hrvatske s dugoročnim ciljem ciljem:

  • razvoja poduzetničkih vještina, kompetencija i inovacija poduzetnika,
  • povećanja razine poduzetničke aktivnosti u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji,
  • očuvanja i povećanja radnih mjesta koje stvaraju poduzetnici,
  • internacionalizacije i rasta poslovanja.


Mentori koji sudjeluju u testiranju mentorske mreže mogu biti isključivo fizičke osobe i kao takve se prijavljuju za testiranje mentorske mreže. Postupak odabira mentora sastoji se od administrativne i kvalitativne provjere, a temeljem dostavljenih podataka u prijavi. Ovisno o iskustvu, kandidati se mogu prijaviti na jednu od dvije vrste podrške – Mentor savjetnik ili Mentor za razvoj poslovanja.

Odabrani mentori ostvaruju pravo na naknadu za pruženu uslugu mentoriranja i svim će poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

Sva dokumentacija potrebna za prijavu detaljno je objašnjena u Uputama za prijavitelje za uspostavu i testiranje mentorskih mreža. Također, u navedenim Uputama definirana su i prava i obveze mentora kao i naknade za usluge mentoriranja. Dokumentacija mora biti na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu, a prijave će se obrađivati i evaluirati redoslijedom zaprimanja.

Prijave se zaprimaju najkasnije do 23. veljače 2023. godine u 23:59 sati elektroničkim putem na adresu mreze.mentora@hamagbicro.hr.