Više od 80 posto poduzeća potvrdilo – Enterprise Europe Network doprinosi rastu i razvoju poduzetništva

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Anketa provedena od strane Izvršne agencije za Europsko vijeće za inovacije i MSP-ove (EISMEA) iz Bruxellesa otkrila je da su usluge Enterprise Europe Network-a (EEN) imale značajan utjecaj na mikro, mala i srednja poduzeća tijekom prošle godine, potičući rast prihoda i povećanje broja zaposlenih.

EEN, kao ključni faktor u podršci europskim malim i srednjim poduzetnicima, pruža širok spektar usluga i resursa za poboljšanje njihove konkurentnosti na međunarodnom tržištu i unapređenje njihovog poslovanja. Posebno je važna njihova uloga jer mnoga mikro poduzeća nemaju resurse niti stručnjake za suočavanje s izazovima osvajanja novih tržišta.

Rezultati najnovijeg istraživanja potvrđuju važnost EEN-ovih usluga. Više od 80 posto poduzeća koja su iskoristila EEN-ove usluge izjavilo je da su dobili visokokvalitetnu podršku prilagođenu njihovim specifičnim potrebama. Ključno je naglasiti prilagodljivost EEN-a, koja omogućuje uspješnu podršku različitim vrstama poduzetnika. Čak 84 posto ispitanih korisnika također je izrazilo zadovoljstvo brzinom i efikasnošću pruženih usluga.

Sveučilište u Splitu dio je EEN-a od 2008. godine te već 15 godina pruža besplatnu potporu i savjete malim i srednjim poduzećima, kao i istraživačkim institucijama i sveučilištima diljem Hrvatske vezano za poboljšanje njihovog poslovanja, inovacije, internacionalizaciju, intelektualno vlasništvo, pronalaske izvora financiranja, digitalizaciju, održivost i slično.

Kako biste iskoristili besplatne usluge EEN-a, ispunite kratki obrazac na poveznici i odaberite usluge koje želite – https://forms.gle/HuxaTCbcKjdmFSFU9