Dock.me – sustav za optimizaciju i napredno sidrenje u marinama

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Na Ocean Hackathonu, 48-satnom natjecanju u kojem maritimni zaljubljenici koristeći digitalne podatke pronalaze inovativna rješenja vezana za mora, oceane i priobalna područja, održanom u listopadu 2020.god., pobjednički tim, predvođen Josipom Marasovićem iz Sailboat RC uz suradnike Josipa Baumgartnera, Zvonka Jelačića, Tomasa Pinjušića, Nenu Židića, Ivana Samardžića i Petra Perkovića, razvio je sustav za olakšavanje rezervacije brodskog veza svim korisnicima nautičkih luka. Osvajanjem prvoga mjesta tim dock.me izravno se plasirao u završnicu petog međunarodnog natjecanja u organizaciji Campus mondial de la Mer iz Bresta, na kojem su mladi Splićani, u moru jake konkurencije, osvojili sjajnu broncu te nastavili raditi na daljnjem razvitku svoje ideje. Ured za Transfer Tehnologije Sveučilišta u Splitu, kao dio Europske poduzetničke mreže, pružio je timu besplatne usluge savjetovanja vezanih uz intelektualno vlasništvo i razvoj poslovnog modela te pomoć i stručno savjetovanje u pripremi pitch-a kojim su osigurali nacionalni i međunarodni uspjeh.

Natjecanje je timu dalo vjetar u leđa, pa su tako nastavili raditi na ideji i nakon natjecanja te su dogovorili i prva testiranja u nekoliko nautičkih luka. Da su ozbiljni u svojim namjerama, pokazali su i sudjelovanjem na konferenciji Blue Digitalize, koja je također organizirana uz potporu Europske poduzetničke mreže. Tim je održao prezentaciju svog rješenja i nekoliko b2b sastanaka uz interes za tehnologijom sa svih strana svijeta. Dock.me je potvrdio svoj potencijal i uspješnost osvojivši i zavidno drugo mjesto na poduzetničkom natjecanju STup!2021. te se tim upravo priprema za daljnje usavršavanje i natjecanja u Austriji. 

Pobjedom mladog dock.me tima potvrđeno je još jednom kako je Europska poduzetnička mreža idealna polazišna točka za stvaranje uspješnih poslovnih priča i prilika za internacionalizaciju poslovanja, kao i za pružanje vrijednih edukacija s aktualnim i primjenjivim poduzetničkim znanjima.