Prijavite se na SEA-EU Makeathon i učinite naš kampus održivim

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter

Imate ideju vezanu za održivi razvoj i želite učiniti naš kampus boljim mjestom? Prijavite se na SEA-EU Makeathon, naučite više o održivom razvoju, zabavite sve i osvojite odlične nagrade!

Što ćemo raditi tijekom natjecanja?

Makeathon je format natjecanja koji, za razliku od hackathona koji obično traje 48 sati, traje cijeli mjesec. Timovi će imati mjesec dana za dizajn i razvoj digitalnog ili fizičkog prototipa proizvoda ili usluge koji se može primijeniti na kampusu. Svi timovi će imati mentore i sudjelovati u edukacijama koje će im pomoći da što bolje oblikuju i prezentiraju završni proizvod ili uslugu. 

Što dobijete?

Osim podrške i mentoriranja u dizajniranju, testiranju i poboljšanju proizvoda ili usluga, timovi će prisustvovati edukacijama eksperata s različitih sveučilišta SEA-EU alijanse. Motivirajuće okruženje i iskustvo međunarodnog natjecanja je zagarantirano svima. Naravno, najbolji timovi osvojit će vrijedne nagrade i sudjelovati u velikom finalu na Sveučilištu u Splitu u studenom 2021. godine.

Tko se može prijaviti?

  1. Studenti svih sveučilišta iz SEA-EU alijanse, a dobrodošli su timovi koji uključuju članove s nekoliko sveučilišta. 
  2. Svaki bi tim trebao imati najmanje jednog sveučilišnog zaposlenika ( istraživača, profesora, asistenta) koji se timu može pridružiti tijekom prijave projekata ili prije samog početka natjecanja. 
  3. Mogu se prijaviti i poduzetnici, startup tvrtke, udruge i ostale nevladine organizacije. 

Kako se prijaviti?

Izazov se prijavljuje ispunjavanjem kratkog obrasca na engleskom jeziku. Na platformi je prvo potrebno odabrati svoje sveučilište na kojem prijavljujete projekt. Nakon nekoliko kratkih pitanja u kojima opisujete svoju ideju i eventualne potrebe za članovima tima, Vaš projekt je zaprimljen i čeka odobrenje. 

LINK OBRASCA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/Wv5KTs1JFFP6p6Vb7

Što nam je bitno?

Postoji nekoliko kriterija po kojima biramo projekte koji će sudjelovati na natjecanju: 

  1. je li predloženi projekt u skladu s barem jednim od ciljeva održivog razvoja (eng. Sustainable Development Goals) (do 10 bodova),
  2. doprinosi li životu na kampusu (do 10 bodova),
  3. je li tim mješoviti i sastavljen od predstavnika različitih ciljnih skupina (do 5 bodova),
  4. koliki je utjecaj predstavljenog rješenja (do 5 bodova),
  5. mogu li druga sveučilišta u SEA-EU imati koristi od predloženog projekta (do 5 bodova),
  6. inovativnost projektne ideje (do 5 bodova).

Minimalni broj bodova koji je potrebno ostvariti za sudjelovanje je 25

Prijave su otvorene do 15. rujna, a natjecanje će se održati tijekom listopada. Timovi će imati zajednički proces učenja, a mentorirati će ih stručnjaci sa svih sveučilišta koja sudjeluju. Timovi će na raspolaganju imati i zajedničku komunikacijsku platformu za razmjenu svojih ideja i postavljanje pitanja. Veliko finale natjecanja u kojem će sudjelovati najbolji timovi sa svih sveučilišta održati će se u studenom 2021. na Sveučilištu u Splitu!

SEA-EU Makeathon natjecanje je dio aktivnosti alijanse Europskog sveučilišta mora SEA-EU, a organiziraju ga Sveučilište u Brestu, Sveučilište u Cadizu, Sveučilište u Gdanjsku, Sveučilište na Malti i Sveučilište u Splitu, uz podršku Sveučilišta u Kielu.

Za više informacija kontaktirajte Ured za Transfer Tehnologije Sveučilišta u Splitu putem maila: utt@unist.hr ili telefonom: 021 566 882